În 21 – 22 Octombrie 2022 are loc a XI-a ediție a celui mai important eveniment din Sud Estul Europei dedicat analizei comportamentale aplicate. Intră în contact direct cu cercetători și practicieni de reputație internațională pentru a învăța noi modele eficiente de intervenții terapeutice!

În cele 10 ediții anterioare, conferința a strâns peste 70 de lectori străini din SUA, Marea Britanie, Belgia, Spania, Norvegia și India. Evenimentul este acreditat internațional de Behavior Analyst Certification Board și local de Colegiul Psihologilor din România. Află mai multe detalii despre conferință aici: https://conferinta-aba.ro/

„Programele de terapie pentru adolescenți și adulți – Institutul Autism Voice” – va fi subiectul pe care trainerii ABA Masters, Anca Dumitrescu și Claudia Matei îl vor aborda în cadrul conferinței.

Pe scurt despre subiect:

„LIFE Autism” este un nou drum pe care vom porni împreună anul acesta. Este un program terapeutic destinat tinerilor cu autism, prin care ne propunem să nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Credem în recuperarea copiilor cu autism 100%, însă știm că o parte din abilitățile importante pentru a trăi o viață complet independentă nu pot fi dezvoltate întotdeauna. Iar copiii noștri, înscriși astăzi în numeroase programe de terapie sau educaționale, vor deveni adolescenți, apoi adulți. Pentru ei nu există programe specializate, mulți stau acasă lângă părintele care le oferă îngrijire zilnică, fiind uitați de sistemul terapeutic și social.

Am creat pentru ei programe specializate de terapie, astfel încât să fim împreună și să-i ajutăm să învețe tot ceea ce pot, să aibă timp petrecut alături de alți oameni, să aibă un spațiu specializat, care prețuiește starea lor de bine și fericirea zilnică. Vrem ca părinții lor să poată avea un timp de respiro și încrederea că vom încerca să construim în România îngrijirea de care are nevoie o persoană cu autism, la standarde excelente.

Vom prezenta în cadrul acestei teme programul de terapie destinat tinerilor, obiectivele acestuia, precum și viziunea noastră asupra serviciilor necesare pentru crearea unei vieți bune, cât mai independente și a nevoii de comunitate și integrare reală.

Psih. Anca Dumitrescu, BCBA si Psih. Claudia Matei, BCaBA

Perioada de înscriere la cea de-a X ediție a Conferinței Internaționale ABA este deschisă până la data de 18 Octombrie 2022. Te poți înscrie aici: https://conferinta-aba.ro/inscriere/