Pe 20 septembrie se lansează cartea „Hai să încheiem un contract” scrisă de William Heward și Jill Dardig și tradusă de specialiștii din Autism Voice. Evenimentul va avea loc la Refugiu Urban – Palatul Universul, din București.

Hai să încheiem un contract – o modalitate pozitivă de a schimba comportamentul copilului deschide un întreg univers care pune accent pe diverse moduri de dezvoltare a unei relații eficiente părinte-copil, precum și un ghid pentru învățarea regulilor sociale și modelarea comportamentului.Instrumentele descrise pot fi folosite cu succes atât cu copiii cu vârsta peste șase ani, cât și cu adolescenții.

Această carte oferă diverse posibilități de identificare a pașilor specifici care ar trebui făcuți în cadrul procesului de automonitorizare a copiilor și, de asemenea, în cadrul procesului de dezvoltare eficientă a comunicării între copil și familia ei.

Tehnicile, procedurile și exemplele prietenoase au fost concepute intenționat, astfel încât fiecare părinte să-și poată maximiza contribuția la procesul educațional al propriului copil.

Autorii, William Heward și Jill Dardig, oferă un instrument foarte util pentru toate familiile care se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește dezvoltarea copilului lor, relația cu copilul lor sau modelarea comportamentelor provocatoare.

Cu ajutorul acestei cărți, Autism Voice are oportunitatea de a oferi atât profesioniștilor, cât și părinților din România un instrument remarcabil care va ajuta la modelarea eficientă a comportamentului și, de asemenea, la dezvoltarea unei relații pozitive a copilului atât cu familia sa, cât și cu societatea ca un întreg.

Suntem recunoscători lui William Heward și Jill pentru această colaborare minunată!

Anca Dumitrescu, BCBA, Co-fondator Autism Voice

Despre autori:

Jill C. Dardig este profesor emerit de educație la Universitatea Dominicană din Ohio (ODU), unde a pregătit profesori de educație specială timp de 30 de ani. La ODU, a fost distinsă cu premiul Booth-Ferris Master Faculty Award și a fost selectată ca ODU Centennial Person of Influence. Membru de multă vreme al Consiliului de administrație al Casei St. Joseph pentru femei cu dizabilități, dr. Dardig a servit, de asemenea, ca specialist în curriculum pentru Departamentul de dizabilități de dezvoltare din Ohio și ca și consultant la Centro da Vilariñha, un program care predă independent abilități de viață și profesionale pentru adolescenți și adulți tineri cu dizabilități de dezvoltare din Porto, Portugalia.

William L. Heward este profesor emerit la Colegiul de Educație și Ecologie Umană de la Universitatea de Stat din Ohio. Dr. Heward a predat la universități din Brazilia, Japonia, Portugalia și Singapore și a susținut prelegeri și ateliere în alte 23 de țări.
Analist de comportament certificat de consiliu (BCBA-D) și fost președinte al Asociației pentru Analiza Comportamentului Internațional, dr. Heward a fost coautor al cărților Applied Behavior Analysis (ed. a treia, Pearson, 2020) și Exceptional Children: An Introduction to Special Education (ed. a XII-a, Pearson, 2022).