Consultanță centre

”În cei 16 ani de la înființare, centrele, serviciile și echipele de terapeuți Autism Voice au evoluat continuu. Am învățat că managementul corect și standardele de supervizare conduc la performanță, la rezultate foarte bune și la stabilitate.

Ne dorim să vă oferim cele mai bune strategii de lucru și de supervizare pe care le-am descoperit de-a lungul experienței noastre, astfel încât centrele sau serviciile individuale pe care le oferiți să devină repere de profesionalism pentru clienții voștri.

Indiferent dacă vorbim despre centre mici, mari sau de cabinete individuale, pasul cel mai important în dezvoltarea lor constă în stabilirea unor proceduri funcționale și smart, desprinse din analiza comportamentală aplicată, dar și în modul în care sunt realizate evaluările echipei, planurile de intervenție ale copiilor sau soluționarea situațiilor problematice.

Unui centru de terapie trebuie să-i fie întotdeauna asociată eticheta CALITATE.

Din perspectiva de manageri ai unei echipe mari, de peste 70 de angajați și a 3 centre de terapie, situate în topul reperelor de profesionalism, vă vom ghida pe parcursul programului de consultanță pentru a înțelege structura unei organizații care pune în practică proceduri eficiente, formează și supervizează echipe de terapeuți, oferă programe eficiente de terapie și este în continuă dezvoltare.

Scopul final este acela de a vă forma abilități noi și a implementa cu succes un model eficient în centrele voastre.”

Supervizarea cazurilor, supervizarea echipei de terapeuți și managementul organizației sunt elementele cheie în dezvoltarea și aplicarea intervenției eficiente pentru copiii cu autism și alte tulburări de dezvoltare.

Cunoașterea în detaliu a tuturor componentelor va avea ca finalitate oferirea unor servicii eficiente, bazate pe profesionalism, competență și informare corectă.

Echipa de traineri ABA Masters are o experiență de peste 16 ani în dezvoltarea și implementarea intervențiilor personalizate pentru copii și adolescenți cu autism sau alte tulburări de dezvoltare.

Vom face împreună o evaluare a organizației în cadrul căreia lucrați, apoi vom face un plan de acțiune:

 1. Evaluarea organizației
  • Așa cum unui copil îi fac o evaluare complexă înainte de a concepe un plan de intervenție, și propria organizație are nevoie de o evaluare.
 1. Plan de acțiune
  • Pe baza evaluării vei identifica punctele forte, însă și unde este nevoie de reorganizare și un plan de acțiune, astfel încât activitatea să se desfasoare eficient și clar, atât pentru echipă, cât și pentru clienți.
 1. Organizarea contractelor, protocoalelor și regulamentelor
  • Nu birocrație, ci eficientizare.
 1. Definirea rolurilor în echipă: coordonator, terapeuți, părinți, aspecte administrative.
 1. Instrumente gata de pus în practică:
  • Protocol de colaborare cu părinții
  • Strategii de implicare a părinților în procesul de terapie
  • Formarea terapeuților și evaluarea calității intervenției terapeuților
  • Aspecte cheie în coordonare
  • Organizarea dosarului copilului
 1. Realizarea planurilor de intervenție
  • Planurile de intervenție vor arăta diferit în funcție de gravitatea afecțiunii.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele care pot fi abordate în cadrul sesiunilor de consultanță.

Date de contact:
Nicoleta Andrei
0748 272 970