Conferința Internațională ABA, ediția a XII-a
Temple Grandin, Robert Schramm, Lauren K. Schnell, Mikey Keenan și Paul Gavoni sunt doar câteva dintre figurile internaționale din domeniul analizei comportamentale aplicate ce vor urca pe scena din București, anul acesta
-
Conferința ABA 2023 va avea loc pe 11 și 12 noiembrie, la Universitatea Titu Maiorescu.
-
Peste 30 lectori români și străini vor vorbi despre analiza comportamentală aplicată, aducând informații relevante pentru toate domeniile de aplicabilitate, în special în recuperarea persoanelor cu autism.
Ce-a de-a XXI-a ediție a evenimentului va aduce la aceeași masă peste 30 lectori români și internaționali, experți în domeniul analizei comportamentale aplicate, ce vor aborda subiecte din toate domeniile de aplicabilitate ale analizei comportamentale precum ABA în organizații, școli, tulburări de dezvoltare, managementul personal, pentru părinții copiilor cu autism, în autism și în viziunea persoanelor cu autism.
Un discurs special va avea Dr. Temple Grandin, care va vorbi despre experiența de copil cu autism și cât de importantă este terapia timpurie.
Dr. Temple Grandin nu a vorbit până la vârsta de trei ani și jumătate. A avut norocul să beneficieze de terapie logopedică timpurie. Profesorii ei au învățat-o, de asemenea, cum să aștepte și să participe când joacă jocuri de societate. Ea a fost integrată într-o grădiniță normală la vârsta de cinci ani. Dr. Grandin a devenit un autor proeminent și vorbitor atât despre autism, cât și despre comportamentul animal. Astăzi este profesor de științe animale la Universitatea de Stat din Colorado. Articole despre Dr. Grandin au apărut în Time Magazine, New York Times, Discover Magazine, Forbes și USA Today. HBO a produs și un film despre viața ei, care a fost premiat cu un Emmy. Din 2016, Dr. Temple Grandin face parte din Academia Americană de Arte și Științe.
La Conferința Internațională ABA pot participa studenți, parinti si profesioniști din domeniul ABA atât din România, cât și din străinătate.
Mai mult, profesioniștii români BCBA, BCaBA sau cei care au finalizat un curs de specializare în analiza comportamentală aplicată, își pot expune lucrările și viziunea în fața publicului.
Înscrierile se pot face accesând https://conferinta-aba.ro/
Evenimentul este acreditat în România de către Colegiul Psihologilor, iar internațional, de către Behavior Analyst Certification Board.
În cele 11 ediții anterioare, conferința a strâns peste 70 de lectori străini din SUA, Marea Britanie, Belgia, Spania, Norvegia și India, ce au vorbit în fața a peste 500 de participanți anual.