Blog

Contractele comportamentale, fișele de autoevaluare pentru elevi și ideile de activități tip recompensă pot asigura o predare eficientă și un management mai bun la clasă, totul în favoarea dezvoltării abilităților celor mici. Toate materialele educative s-au bucurat de succes în rândul elevilor din clasele 0-8 și pot fi utilizate atât de către cadrele didactice, cât și în activitățile de grup, la grădiniță sau acasă, împreună cu părinți

Fișele pot fi utilizate la finalul zilei sau la finalul săptămânii, în cadrul terapiei, acasă, la grădiniță sau la școală și ne permit identificarea unor noi obiective sau puncte de motivație.

Auto-evaluarea comportamentală îi poate ajuta pe cei mici să identifice mai ușor calitățile pe care le au, preferințele sau punctele slabe, pe care și le pot îmbunătăți.

Exercițiile de auto-evaluare îi ajută pe copii să-și dezvolte abilități de analiză, gândire critică, de a lua decizii cu privire la dezvoltarea personală și a găsi soluții eficiente, împreună cu adultul, atunci când este necesar.

Contractele comportamentale, fișele de autoevaluare pentru elevi și ideile de activități tip recompensă pot asigura o predare eficientă și un management mai bun la clasă, totul în favoarea dezvoltării abilităților celor mici.

Toate materialele educative s-au bucurat de succes în rândul elevilor din clasele 0-8 și pot fi utilizate atât de către cadrele didactice, cât și în activitățile de grup, la grădiniță sau acasă, împreună cu părinți.

Motivația este cel mai important factor ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului. Folosind modele de întărire pozitivă și oferindu-le copiilor posibilitatea de câștiga laude, premii, mici bonusuri sau etichete pozitive, îi putem determina să dezvolte mai ușor abilități noi și comportamente adecvate.

Modelele de materiale pot fi utilizate ca simboluri de recompensare pentru clasele 0-8, în funcție de obiectivele educaționale, nevoile sau dificultățile grupei, atât la nivel individual, cât și de grup.

Apăsând butonul de mai jos, poți descărca gratuit și alte fișe gratuite de pe site-ul shop.autismvoice.ro.