Tehnologia reprezintă pentru mulți o afacere, însă majoritatea o consideră o distracție. Ceea ce nu știm este faptul că tehnologia poate fi și tratament în terapia copiilor cu autism. Autismul este o afecțiune de natură neurobiologică, ce face dificilă comunicarea și menținerea unei relații cu cei din jur.

Majoritatea copiilor cu autism pot utiliza tableta în cadrul sesiunilor de terapie, tableta fiind un element extrem de motivant pentru copii. Atât în cadrul sesiunilor de terapie, cât și acasă, cu părinții. Un aspect destul de important este că adultul controlează tableta în activitățile de învățare și el este cel care trebuie să-l convingă pe copil să se implice în cadrul jocurilor de pe tabletă.

 

  • LetMeTalk: AAC Talker Gratuit

O aplicaţie gratuită pentru Android ce suporta comunicarea în viața de zi cu zi oferind o voce pentru fiecare. LetMeTalk oferă posibilitatea de a alinia imaginile într-o ordine logică pentru a forma o propoziție.

  • SymboTalk – AAC Talker:  

Este o aplicație gratuită care „vorbește” făcând clic pe simboluri (imagini sau pictograme). Aplicația are părți predefinite de comunicare din diferite domenii ale vieții, fiecare parte conține simboluri (imagini).

  • Otsimo | Special Education Autism Learning Games:

Educația specială Otsimo le permite indivizilor să-și folosească abilitățile motorii și cognitive prin potrivire, desen,  ordonare și jocuri de sunet.

  • PECS Virtual

 

Vă așteptăm la cursul Limbaj funcțional și tehnici de logopedie în tulburările de dezvoltare cu mai multe informații utile. Detalii aici.

Învață mai multe la cursurile ABA Masters!